Ilirida-Online.com

EMBOLON, kjo fjalë madhështore ETRUSKO-SHQIPTARE

Hyrje Në kërkimin për të kuptuar kulturën dhe historinë e popujve të lashtë të Mesdheut, një nga komunitetet më intriguese janë etruskët. Ky popull, i cili jetonte në qendrën e Italisë, ka lënë pas shumë mister dhe pyetje të papërgjigjura. Njëra prej aspekteve më të interesanta të etruskëve është marrëdhënia e tyre me popujt fqinj […]

Aleksandri i Madh: E Vërteta e Padiskutueshme e Origjinës së Tij Ilire

Hyrje Aleksandri i Madh është një nga heronjtë më të shquar të historisë botërore. Megjithëse figura e tij është e njohur dhe e çmuar gjerësisht, origjina e tij ilire është një fakt i cili ka qenë subjekt i përvetësimit kulturor nga grekët. Origjina Ilire e Padiskutueshme Filipi II dhe Olimbia Sipas burimeve historike, Filipi II, […]